Награждават победителите в конкурса “Многообразие на етносите в Шумен”
Награждават победителите в конкурса “Многообразие на етносите в Шумен” / netinfo
В рамките на фестивала “Етнопалитра 2007” днес се отчитат резултатите от конкурса “Многообразие на етносите в Шумен”. Литературният конкурс “Многообразие на етносите в Шумен” се проведе за седми пореден път. Участваха 59 млади автори с над 80 творби в различните жанрове.

В раздел за есе на тема:”Многообразие на етносите и вероизповеданията в Шумен” първа награда печели Георги Борисов Иванов за есето си на тема:”Хората еднакви и различни”. В раздел- творби на тема: ”Хората еднакви и различни” за автори от 1 до 4 клас първа награда за поезия печели четвъртокласничката Десислава Руменова за стихотворението “В старата гора”.

За проза първата награда е за третокласничката Даяна Георгиева за разказа “Моят нов приятел”. При авторите от 5 до 8 клас първи награди за поезия получават Елисавета Николаева и Валя Донева за стихотворението “Това не е краят”.

За автори от 15 до 17 години за поезия първата награда е за Борислава Бориславова за стихотворението “Моята болка”. Първата награда за проза се присъжда на Даяна Александрова за разказа “Момиче от съня” .

В раздела на конкурса на тема:”Милосърдие и състрадание към различните от нас първа награда за проза печели Розен Иванов на 18г. за разказа “Искрено”. За публицистика първа награда печели Петина Владимирова за есето “Нека да спрем за миг”. За приказка първа награда печели Нели Даракчиева.

Специалната награда на кмета на Община Шумен журито присъжда на Анелия Веселинова Красимирова- ученичка в Професионалната гимназия по облекло, хранене и химични технологии “Проф. Асен Златаров” за есето “За библията, Европейския съюз и бъдещето”