Много пиян шофьор се преобърна в канавката край село Гусла
Много пиян шофьор се преобърна в канавката край село Гусла / снимка: ОД на МВР-Шумен

Водач с рекордните от началото на годината 3,35 промила алкохол предизвика пътно-транспортно произшествие край каолиновското село Гусла, съобщават от ОД на МВР-Шумен.Сигнал за инцидента е подаден около 10:30 часа днес. Съобщено било, че по пътя от Гусла за село Пристое е възникнал пътен инцидент и има обърнат автомобил край пътното платно.

На място веднага е изпратен автопатрулен екип. Установено било, че 42-годишен водач на лек автомобил „Рено" с шуменска регистрация се движил от Гусла към Пристое. Застигнал лек автомобил Опел "Астра" - също с шуменска регистрация, и при опит да го изпревари го блъснал отзад.

След удара реното се преобърнало в крайпътната канавка. Водачът е невредим, но при тест с дрегер станало ясно, че е седнал зад волана след употреба на алкохол. Водачът е отведен в Центъра за спешна медицинска помощ в Нови пазар, но е отказал да даде кръвна проба за химичен анализ. Започнато е бързо производство. Мъжът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Каолиново.