Михаил Миков: На тези избори се стимулират малки партии, за да разрушат лявото пространство
Михаил Миков: На тези избори се стимулират малки партии, за да разрушат лявото пространство / netinfo

В събота, 17 октомври, на посещение в Търговище бе лидерът на Българската социалистическа партия Михаил Миков. Той проведе среща с актива на партията, на която присъстваха кандидатите за кметове и общински съветници от областта.
Пред присъстващите пръв думата взе кандидатът на БСП за кмет на Търговище Диан Цонев : „Преди няколко седмици вие ме избрахте да бъда кандидатът за кмет на Търговище от БСП, за което ви благодаря. През изминалото време пред мен станаха ясни някои зависимости, някои истини, за съжаление, на някои наши ръководители. По време на моите срещи с вас видях загриженост в очите на една част от хората - загриженост за бъдещето на Търговище, за бъдещето на нашите деца, за бъдещето на нашите родители. Същевременно видях и много усмивки - усмивки в младите хора. Ето това ме мотивира да работя и да продължавам да работя за каузата „Българска социалистическа партия". Цял живот аз съм работил за кауза - за каузата „България", за каузата „Търговище" и в момента за каузата „БСП". И продължи: „Да, ние имаме дупки по улиците, имаме незавършен „ВиК"-проект. Дупките ще ги запълним, проектът ще си отиде, всичко ще завърши, но хората ще останат тук в Търговище. Хората! Всичко друго ще се подреди, но какво правим ако ги няма хората? За това тази програма е насочена към тях, към всички нас! За мен Търговище е един социален оазис. Няма да спра да го повтарям, защото това е вярно."
Водачът на листата с кандидати за общински съветници в Търговище Красимир Мирев говори за младите хора, които е повел. „Съдбата ни поднесе една много сериозна ситуация - както в национален план, така и на местно ниво, говорейки за БСП. Не че политическото номадство е нещо ново, но то избуява в последно време. Мисля че трябва да приемем по-спокойно това. Ние продължаваме да искаме БСП да се промени. Искаме да намерим себе си, БСП да завие на ляво и да застане на естественото си място, където хората я разбират и я подкрепят. Не мислете, че в самия завой няма да изхвърчат много хора. Едни заради собствените си амбиции, други подкрепени от нашите опоненти. Лошото е, че това са нашите гласове. Направихме онази мечтана от години промяна - да подмладим нашата листа. Аз се гордея с всеки в нашата листа. Защото това са хора, доказали себе си. А за младите - аз не съм виждал такъв ентусиазъм, такова себеотдаване. С тези хора аз и всички ние можем да влезем в битка. И аз мисля, че те ще докажат себе си. На тези избори ви призовавам да излезем единни като юмрук и да покажем, че ние сме партия сериозна и достойна. Партия с бъдеще!".
На тези избори се стимулират малки партии, за да разрушат лявото пространство, каза лидерът на БСП Михаил Миков. Това е необходимо за дясното управление на страната. Той призова социалистите в седмицата до изборния ден да се опитат да достигнат до хората, които обикновено не гласуват. "Защото техните гласове не се купуват! Те просто са изгубили вяра, че гласът им е важен, за да се представляват техните интереси".
Михаил Миков говори и по темата за политическото номадство, особено актуална, по думите му, за Търговище, където в битката за кметското място има двама бивши членове на БСП. Според него "вече не е модерно да си номад, по-модерно е да си последователен, защото историята пази имената на тези хора".
По-късно Михаил Миков връчи членските карти на шестима от новоприетите в партията, които от началото на годината наброяват повече от 50 млади хора.

Михаил Миков: На тези избори се стимулират малки партии, за да разрушат лявото пространство
netinfo