Дебатите за водата се изостриха в самото начало на сесията.
Дебатите за водата се изостриха в самото начало на сесията. / dariknews.bg
35 общински съветници подкрепиха предложението за свикване на извънредно заседание на ВиК Асоциацията в Шумен, на което да бъдат поставени въпроси, касаещи договорните отношения с водоснабдителното дружество и цената на водата.

Точката с искане за свикване на извънредно заседание на ВиК Асоциацията скара още в самото начало общинските съветници, които трябваше два пъти да решат дали тя изобщо да влезе в дневния ред на местния парламент.

Любомир Христов: Oставката ми няма да реши проблемите във водния сектор

Дебатите за водата се изостриха в самото начало на сесията.
dariknews.bg


След като влезе в дневния ред, точката с предложение за свикване на извънредно заседание на ВиК Асоциацията предизвика нови дебати – този път около това какви въпроси да бъдат поставени пред организацията.

В докладната записка, входирана от Даниела Русева, бяха посочени три точки за разглеждане на извънредното заседание на ВиК асоциацията – да бъде извършен контрол върху договора с ВиК оператора, асоциацията да направи анализ на цената на водата с оглед на това, че има решение на съда, което доказва, че тя не е питейна, а поливна, както и да се направи предложение пред КЕВР за намаляването й.
 

Според БСП има опит за фалит на ВиК, искат оставки

На днешната сесия темата за водата скара съветниците
dariknews.bg


Според кмета Любомир Христов най-доброто решение е да се изчака до 30 януари, за да минат срещите с МРРБ и КЕВР, от които може да възникнат допълнителни въпроси. 

Тези въпроси задължително трябва да бъдат разгледани, защото договорът, а и бизнес планът не се изпълняват. И те влияят върху високата цена на водата. Считаме, че това е най-важното, което трябва да се разгледа с оглед на цената на водата, категорична бе Даниела Русева. 
 

Съветници искат отмяна на решението за цената на водата


Местният парламент поиска от ВиК-Шумен до 7 януари да се представят документи за финансовото състояние на Дружеството, колко са несъбраните плащания от длъжници, колко са непотърсените по съдебен път задължения към Дружеството.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.