/ Dariknews.bg
Общинските съветници от групата "За Шумен" ще внесат докладна за отмяна на решението на местния парламент, с което бе приет бизнеспланът на ВиК-Шумен с предвиденото увеличаване на цената на водата.

И областният управител против новото увеличение на цената на водата

Това съобщи Даниела Русева. Тя посочи, че решението на съда за отмяна на санитарно-охранителната зона на яз. Тича доказва, че водата не е питейна, а поливна и съответно не е в компетенциите на КЕВР.

Кметът на Шумен против увеличението на цената на водата

Според Русева, ВиК-Шумен не изпълнява своята инвестиционна програма. Много от подкрепящите бизнесплана сега вече видяха това и претърпяха катарзис. Надяваме се и останалите 22 съветници да претърпят такъв катарзис и да гласуват за отмяна на решението, каза Даниела Русев.

Предвижда се ново увеличение на цената на водата

Общинските съветници посочиха, че зам.-кметът Боян Тодоров и обл.управител Стефан Желев, които ще присъстват на заседанието на КЕВР за обсъждане на новата цена, трябва да настояват тя да бъде намалена. 

Съветниците искат и оставката на областния управител Стефан Желев, който е председател на Асоциацията по ВиК-Шумен. Единият от мотивите им е заради липса на контрол върху направените инвестиции във ВиК.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.