Меглена Кунева: Надявам се реформаторският дух да зарази всички БГ партии
Меглена Кунева: Надявам се реформаторският дух да зарази всички БГ партии / netinfo

„Голямата ми надежда е реформаторският дух да зарази всички български партии", заяви на пресконференция в Шумен лидерът на „Движение България на гражданите" Меглена Кунева. Тя изтъкна колко важно е според нея във всички следващи избори да има реформатори, тема която Кунева неотдавна засегна на среща в София.

По думите й мерките, които Реформаторският блок предвижда, работят навсякъде в Европа. Именно затова желанието да се реформира според нея е сигурен гарант за по-добро бъдеще. „Всичко се поправя, само липсата на кураж е непоправима", убедена е Кунева.

Тя добави, че личните й усилия да обяснява какво е Европа никога няма да спрат, а Реформаторският блок ще съсредоточи компетенциите си към решаване на проблемите в образованието, което е част от икономиката и основна причина за демографската криза у нас. „Икономиката и работните места са основните проблеми, които хората поставят навсякъде в страната. Това ще е темата ни за европейските избори", категорична е Кунева.

По време на пресконференцията в Шумен Николай Ненчев, председател на БЗНС, и Антонин Горчев от СДС изразиха личната си подкрепа за Меглена Кунева като кандидат за европейски депутат от Блока.

„Седемте общини на ДПС и БСП в Шуменско получиха огромен процент от средствата от държавния бюджет - 7,5 млн. лв., а останалите три, с кметове от други политически сили, не получиха нито лев", заяви Даниела Русева, областен координатор на ДБГ в Шумен и общински съветник. „Това е размахване на пръст към избирателите, че не са избрали правилните кметове", допълни още Русева. „По партиен начин се разпределят държавни средства и това показва нуждата от дълбока реформа в отношението на държавата към местната власт", коментира тя.