Лазар и Иисус спечели голямата награда на Друмевите театрални празници
Лазар и Иисус спечели голямата награда на Друмевите театрални празници / netinfo
Голямата награда от тазгодишното издание на Друмевите театрални празници "Нова българска драма" печели спектакълът "Лазар и Иисус" по Емилиян Станев, авторски спектакъл на Иван Добчев на театрална работилница „Сфумато” – София. Наградата за режисура отива при Галин Стоев за спектакъла „Малка пиеса за детска стая” от Яна Борисова на театър 199 „Валентин Стойчев” – София. Наградата за сценография тази година се присъжда на арх. Зарко Узунов за спектакъла "Москва" от Петя Русева на ДКТ "В. Друмев" – Шумен.

За най-добра мъжка роля е отличен Камен Донев за ролята му във "Възгледите на един учител за народното творчество" на Драматичен театър „Н.О. Масалитинов” – Пловдив. В категорията за най-добра женска роля отличените са Снежина Петрова и Радена Вълканова за участието им в „Малка пиеса за детска стая”. Наградата за музика бе присъдена на Иван Драголов за музиката към спектакъла "Вампир" от Антон Страшимиров на театър "Сълза и смях" – София и ДКТ "Иван Димов" – Хасково.

Официалнана церемония по връчване на призовете няма да се състои заради внезапната смърт на директора на ДКТ "Васил Друмев" г-жа Рада Спасова.