Л. Качакова:Недоумявам кой и защо ме замесва в измислен скандал
Л. Качакова:Недоумявам кой и защо ме замесва в измислен скандал / netinfo
Графикът за питейна вода за Шумен, Търговище и Велики Преслав е изменен от министър Джевдет Чакъров, по изключение, заради създалото се огромно обществено напрежение, това заяви в интервю за Дарик зам.-министърът на околната среда и водите Любка Качакова. Тя подчерта, че МОСВ са подканили ВиК дружествата в Шумен и Търговище да си актуализират разчетите и разрешителните за водоползване и да изпращат редовно своите месечни заявки.

Двете дружества са заявили за месец февруари общо 2 150 000 куб. метра за водоснабдяване, а от министерството са отпуснали 2 250 000 кубически метра, каза зам.-министър Качакова и подчерта: „Аз лично недоумявам кой и защо създава излишно напрежение и замесва министерството и мен лично в един измислен скандал. Очевидно това се прави с предизборни цели”.

„Към областния управител и кмета на Шумен апелирам, преди да отправят лични нападки към който да и било, да се запознаят с фактологията и да потърсят информацията от хората, които разполагат с нея”, каза още Любка Качакова.

Подробности чуйте в интервюто със зам.-министър Любка Качакова.