Кризата съкращава работници в завод за бутала, намаляват и командировките
Кризата съкращава работници в завод за бутала, намаляват и командировките / netinfo

Заради световната финансова криза в разградска фирма съкращават работници, започват да пестят от електричество и командировки в чужбина, няма да има и коледни заплати. Това съобщи изпълнителният директор на завода за автомобилни бутала и сегменти “Дружба” Иван Боляров.

Заявките на всички контрагенти на "Дружба" се редуцират през последните месеци, приходите ни са по-ниски с 20-30% - каза изпълнителният директор на завода Иван Боляров. Фирмата произвежда бутала и сегменти и е с рейтинг "В" в информационната система на най-големия европейски производител на автомобили "Фолксваген". 90% от продукцията на "Дружба" е за износ в Германия, Русия, Чехия, Румъния и други държави.

Заради намаляването на поръчките се свива продукцията и трябва да намалим броя на работниците – обясни Боляров. Съкратени ще са 20 от общо 320 работници, други 5 се пенсионират.

Останалите мерки, които се налагат заради световната финансова криза, от която според Боляров автомобилният бранш е сериозно засегнат, са: икономия на еленергия и по-малко командировки в чужбина. Възнагражденията няма да се замразят, но на този етап не съм оптимист за коледна заплата – каза още Боляров.

"Дружба"-Разград е акционерно дружество, в което основен дял – 50% - има "Акционер Фаворит холдинг".

Чуйте още от прикачения звуков файл.