Кметът участва в сесия на Българо-японския икономически съвет
Кметът участва в сесия на Българо-японския икономически съвет / Община Шумен

Българската търговско-промишлена палата - София бе домакин вчера на 24-тата сесия на Българо-японския икономически съвет към Палатата. В работата на форума взе участие и кметът Красимир Костов. Той направи презентация на възможностите за инвестиции в община Шумен и в новата индустриална зона - информират от пресцентъра на местната администрация.

По време на сесията бяха представени успешни японски проекти в България - Болница „Токуда", изграждане на ветроенергиен парк „Калиакра", цехът за кабелни инсталации на „Ядзаки Корпорейшън" в Ямбол, проекта за рехабилитация на ТЕЦ „Марица Изток"2, проекта за софийското метро, разширяване на пристанище Бургас и др.

Презентация на тема „Инвестиционният климат и възможности за инвестиране в България" направи Борислав Стефанов, изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции.

По време на 24-тата Сесия бяха обсъдени възможностите за развитие на нови проекти в областта на ВЕИ, екологията, машиностроенето, информационните технологии, и възможностите за задълбочаване на сътрудничеството в туризма и селското стопанство.