Кметът на Хитрино иска общо разглеждане на жалбите с Мая Манолова
Кметът на Хитрино иска общо разглеждане на жалбите с Мая Манолова / dariknews.bg
Жалбите, за които говори омбудсманът Мая Манолова, ние не сме ги виждали. Аз съм готов - да ми се предоставят, да отидем и, който поиска - да проверим всяка една жалба и дали тя е вярна. Това заяви кметът на Хитрино Нурифин Исмаил на пресконференция в Шумен. 

Тя говори за 64 подписа, аз още не съм ги виждал, иска да отговорим на тези хора заради техните подписи - нито текста знам, нито имената - как да им отговорим? Наш пропуск е, че не сме й писали два реда, каза той и допълни: "Защо в рамките на 4-5 месеца ние не ги знаем за какво са и кой са".

Държа, обсъждайки жалбите, да отидем, за да видим тези, които са жалбоподавателите, какво е състоянието, каза той. Това предложих и на госпожа Манолова. Тя да избере от тези всичките, които назовава, че са били 70 - да избере две жалби, които счита, че са най-основатели. Да отидем там - тя, аз и медиите, каза Нуридин Исмаил. 

Той посочи, че на страницата на Общинската администрация има протоколи с отчети за изразходваните средства за възстановяването на Хитрино. 

Кметът заяви, че няма как да изхарчи и лев без решение на Управителния съвет на Социалния фон, на БЧК или на обществения съвет. Договорите за ремонт са подписвани от собствениците, изпълнителите и мен - като кмет и инвеститор, каза той и допълни, че е бил назначил контрол по работата на всеки обект.
 

Кметът на Хитрино иска общо разглеждане на жалбите с Мая Манолова
dariknews.bg


В разрушеното при влакова катастрофа село се работи по 150 къщи, а работници трябва да влязат в още 20 сгради. Тази зима никой няма да е без покрив, каза още Нуридин Исмаил. 

Не е коректно след като си прекарал 2-3 часа в Хитрино и да се хвърлят обвинения, коментира по повод посещението на омбудсмана Мая Манолова градоначалникът на пострадалото село. Той добави, че не е виждал жалбите, входирани при обществения посредник. 

Те са писани от Мая Манолова, от ваша колежка и от активист на една партия, заяви Исмаил. Той допълни, че е готов да се срещне с омбудсмана и жалбоподателите, за да коментират техните искания. 
 

Кметът на Хитрино иска общо разглеждане на жалбите с Мая Манолова
dariknews.bg


"Ако има хора, които иска да дойдат и да видят какво се прави в Хитрино, ще поема транспорта им, за да разгледат", каза още кметът Нуридин Исмаил и добави: "Искам обществото да знае, че парите не са изхарчени с лека ръка".

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари