Кметове на три села възразяват срещу съкращението на бройки в кметствата
Кметове на три села възразяват срещу съкращението на бройки в кметствата / netinfo
Постоянната комисията по селско стопанство и екология прие предложението за одобряване на нова структура на администрацията в община Шумен.

По време на заседанието членовете на комисията разгледаха и постъпило възражение от кметовете на три села / Дибич, Ивански и Царев брод/ относно предложението за съкращаване на 0,5 щатни бройки в 6 от селата на общината. „В настоящият момент полагаме огромни усилия за качествено и навременно обслужване на гражданите, но след предлаганите съкращения в нашите структури не гарантираме това обслужване” - се казва във внесената докладна записка от кметовете на 3-те села. По този повод комисията взе решение да предложи на администрацията да преразгледа щата на кметствата и да уточни броя на персонала, въз основа на наличния обем административна работа.

Постоянната комисия по селско стопанство и екология прие и предложението за осигуряване на средства, с които да се актуализацират техническите проекти за разширяване на депото за твърди битови отпадъци и рекултивацията на съществуващото сметище. Комисията реши още да бъде конкретизиран срока, в който това трябва да бъде направено.