дкц шумен поликлиника
дкц шумен поликлиника / dariknews.bg

Досегашният временно изпълняващ длъжността директор на "ДКЦ-I-Шумен" д-р Миглена Ангелова  бе класирана на първо място в конкурса за директор на здравното заведение от комисия, назначена да организира и проведе конкурса. На него се явиха двама кандидати - д-р Магдалена Ангелова и д-р Милена Милева.

Комисията, с председател д-р Светлана Маркова, заместник-кмет по социална политика и здравеопазване на Община Шумен, секретар Иван Кавръков, старши юрисконсулт в община Шумен и членове - д-р Тошко Стоев, директор дирекция „Медицински дейности“ на РЗИ и общинските съветници  д-р Стоян Тодоров и инж. Валентин Велев, допусна и двамата участници до конкурса.

В първия етап кандидатите представиха Програми за развитието и дейността на лечебното заведение за тригодишен период, а вторият кръг бе събеседване. Комисията класира на първо място д-р Магдалена Ангелова със средноаритметична оценка от разработката и събеседването - много добър 4,94 и на второ място д-р Милена Милева с много добър 4,50.

Резултатите от конкурса ще бъдат представени на сесия на Общинския съвет в края на месеца, а местният парламент ще вземе решението, кой да оглави административно поликлиниката, се взима от местния парламент.