Ахмед Керим
Ахмед Керим / netinfo
Малко след 8 часа тази сутрин в дежурната оперативна част на ОДМВР- Шумен бил приет сигнал за възникнал пътен инцидент на км 355+700 на АМ "Хемус" в посока към гр. Варна на около километър край бензиностанция ОМВ преди Нови пазар. Наложи се в продължение на часове движението да бъде отклонявано, като малко преди 13 часа то бе възстановено.

Към мястото на произшествието са насочени екипи на полиция и пожарна. След пристигане пътните полицаи установили, че водач на товарен автомобил Ивеко с варненска регистрация се преобърнал върху пътното платно, като част от каросерията била в насрещната лента за движение. Водачът, който е от Аксаково, не е пострадал. Правоспособен е, тестван е за алкохол, наличие не е установено.

камион, магистрала "Хемус"
ОД на МВР - Шумен


В продължение на четири часа и половина движението се осъществяваше през алтернативен маршрут, пътни полицаи регулираха и насочваха автомобилите през етапна връзка. Били са установени шофьори, които са навлезли в насрещната лента за движение на АМ"Хемус", като към тях ще бъдат взети мерки по Закона за движение по пътищата.  За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.