К. Костов: В основните направления кметският екип поддържа добро темпо
К. Костов: В основните направления кметският екип поддържа добро темпо / netinfo
"С не малко усилия успяхме да компенсираме закъснението, с което реално започна нашето управление. Оценката ни като екип е, че в основните направления сме в едно добро темпо". Това заяви, по време на пресконференция днес, кметът на Шумен Красимир Костов, който направи отчет на извършеното през изминалите 100 дни от мандата си. Ние успяхме да гарантираме една успешна 2008 година – заяви още Костов.

По думите му в едно от основните направления „Бюджет и финанси”, кметския екип е успял да подготви и приеме касов отчет на бюджета за 2007 г., както и бюджет за 2008 г. Това е един амбициозен проект за бюджет с ръст от 23%, спрямо предходната година - допълни Костов. Според него не малко усилия са били насочени към управлението на общинската собственост. По отношение на направлението „Устройство на териториите” Костов подчерта вложените усилията за по – бързо изготвяне на Общия устройствен план на Шумен.

Много активно в момента се водят предпроектните разработки по откритите компоненти на ОП „Регионално развитие”- отбеляза още Красимир Костов и подчерта, че в момента администрацията е почти готова с разработките на проектите за общинските пътища. В най-скоро време общината ще има готов комплект за кандидатстване в рамките на 5 000 000 лв. за реализиране на пътната мрежа – допълни Костов и добави, че активно се изграждат и проектите за санирането на 10 общински училища, както и за окончателното завършване на Старческия дом в Шумен.

2008 г. ще е година на сериозно строителство – каза още Красимир Костов. Имаме амбициозна капиталова програма на бюджета и се надявам към нея да добавим и реализирането на спечелените проекти по отворените компоненти на ОП „Регионално развитие”, съобщи Костов. Той допълни, че отворените оси на Оперативната програма създават възможност общините да усвоят около 23 000 000 лв.