Без шофьорски книжки за завършилите само основно образование
Без шофьорски книжки за завършилите само основно образование / sofia photo agency
Нашенец, завлякъл трима мераклии да изкарат лесно книжка "по втория начин", е възстановил взетите пари, за да получи по-леко наказание, научи Dariknews.bg.

50-годишният Юксел Ю. е привлечен като обвиняем за измама на трима, на които обещал да осигури издаване на свидетелства за правоуправление на МПС без обучение и изпит срещу пари, е възстановил взетите суми. Престъплението е по член 209 от НК се наказва с лишаване от свобода от 1 до 6 години.
 

До 6 години затвор грозят мъж, измамил мераклии да си купят шофьорски книжки


Измамническата си дейност Юксел развивал от декември 2016 до февруари 2017 г. Първият измамен бил мъж от село Тушовица, който предоставил на обвиняемия 2200 лева срещу обещанието да му издаде шофьорска книжка за категории А, С, Е и Д. След като Юксел забавил изпълнението на обещанието, измаменият го срещнал и го накарал да му подпише запис на заповед за дадените пари.
 

Измамник завлече мераклия за книжка с 2000 лв.

С цел имотна облага 50-годишният обвиняем обещал да осигури издаване на свидетелство за управление на МПС, категория В, на мъж от Бургас, който му дал за услугата 400 евро и 1000 лева. 1600 лева за книжка без обучение и изпит дал и друг човек от село Тушовица. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари