Инвеститорите в Шумен имат интерес към големи терени
Инвеститорите в Шумен имат интерес към големи терени / dariknews.bg

Водените преговори с инвеститори показват, че те имат интереси към по-големи терени, коментира изпълнителният директор на Индустриален парк Шумен - Николай Тончев. Той, кметът на общината Любомир Христов и журналисти разгледаха парка.

Финансовата година бе успешна и може да се мисли за разработване на останалите подзони, тъй като инвеститорите имат интерес към по-големи парцели, каза Николай Тончев.

Разговаряме с инвеститор, който има интерес да вложи 8 милиона евро, каза кметът Любомир Христов. Той посочи, че повече яснота ще има през пролетта.

Индустриалният парк в Шумен е разположен на 2400 дка източно от града. Той е разделен на 4 подзони, като от първата подзона вече са продадени 100 дка.

Николай Тончев: Догодина очакваме да се разкрият 1000 работни места

Директорът на парка Николай Тончев, че парцелите в Индустриалния парк разполагат с изградена инфраструктура - ВиК, електричество, газ, което спестява около 2 години на инвеститорите.

Инвеститорите в Шумен имат интерес към големи терени
netinfo

1000 работни места се очаква да се разкрият от догодина в предприятията на четирима инвеститори. Те са закупили имоти в Индустриалния парк, като дори е започнала работа по изграждане на едно от предприятията.

Николай Тончев обяви, че се водят преговори с предприемачи, които могат да разкрият още толкова работни места.

Той коментира, че е възможно да се стигне до проблем с обезпечаването на работници за новосъздадените мощности и допълни, че съвместно с Община Шумен ще се работи за привличане на работници от съседни общини.