Галин Методиев спечели квалификация за определяне на националния тим по кик бокс
Галин Методиев спечели квалификация за определяне на националния тим по кик бокс / Дарик-Шумен, архив

Шуменецът Галин Методиев /81 кг/ спечели квалификацията за определяне националния отбор на България за световното първенство по кикбокс. Състезателят на спортен клуб „Шуменска крепост" е победил съперника си, от Враца, във финалния мач с технически нокаут, на квалификационния турнир в стил „фул контакт", провел се през уикенда в Свищов.

Общо 6 шуменски кикбоксьори са участвали на турнира, като всички останали, с изключение на Методиев са загубили във финалните мачове.

При юношите младша възраст Владимир Владимиров /51 кг/ и Димитър Иванов /57 кг/ са се представили достойно, като Иванов дори е пратил противника си в нокдаун, но въпреки това е загубил срещата. При юношите старша възраст шуменски клуб е бил представен от Борислав Бойчев /63,5 кг/, а фаворитът при тежките Християн Тотев не е боксирал, защото не е имал съперник.

Йордан Добрев /57 кг/ и Росен Русев /67 кг/ са загубили финалите си при мъжете, но и двамата са играли много силно. „Доволен съм, Росен направи силен мач, той напредва", коментира пред Дарик Галин Методиев.

Световното първенство по кик бокс „фул контакт" ще се проведе през ноември в столицата на Ирландия Дъблин. След приключване на квалификационния турнир, предстои Българската конфедерация по кик бокс и муай тай да определи окончателния състав на националния тим.