Емил Радев, евродепутат
Емил Радев, евродепутат / dariknews.bg
"Ако Мария Габриел утре бъде излъчена за кандидат за български еврокомисар, това ще е една много достойна кандидатура", каза евродепутът Емил Радев по време на посещението си в Шумен. Той добави, че номинацията е единствено и само правомощие на правителството.

В една комисия сме с нея в Европарламента - Граждански свободи и правосъдие и вътрешен ред, и работим много добре, каза той и определи Мария Габриел като човек с огромен опит, заместник-председател на Европейската народна партия, ръководите на българската делегация ГЕРБ-ЕНП в ЕП.

Мария Габриел ще бъде предложена за български еврокомисар?

"Тя е човек, който освен доверието на колегите си в ЕНП, е спечелил и доверието на колегите си в други политически сили. Винаги успява, когато е нужно да обедини българските евродепутати по дадени позиции. Винаги успява да намери нужния компромис и подкрепа", посочи Радев.

По-рано днес името на Мария Неделчева – Габриел бе свързано с българската номинация за еврокомисар. По информация на NOVA номинацията на Габриел е получила еднозначната подкрепа на председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и на председателя на  Европейския съвет Доналд Туск.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.