/ БГНЕС
Община Шумен и Шуменският университет “Епископ Константин Преславски” организират дискусия “Пръв сред равни – Ние и Европейският съюз”.

Събитието е част от проявите, посветени на Месеца на Българското председателство на Европейския съюз в Шумен, и ще се състои на 25 април, сряда, от 10.00 часа в 309-та аудитория “Боян Пенев” на университета. За участие в дискусията са поканени студенти, ученици, представители на Общинския младежки съвет и Ученическия парламент.

Водещ ще бъде доц. д-р Юрий Проданов, ръководител на катедра „Журналистика и масови комуникации“ в ШУ „Еп. К. Преславски“. В дискусията ще се включи и гл. ас д-р Катя Христова – Вълчева преподавател по европейска политика в НБУ.

В края на срещата ще бъдат представени и наградени най-добрите фотографии от конкурса „Европа в Шумен“, който включва снимки на сгради, места, екстериори, импресии, които внушават усещането за принадлежност към европейското културно пространство.

Днес, 23 април, е крайният срок за изпращане на творбите за участие във фотоконкурса на електронен адрес web@shumen.bg. Снимковият материал ще бъде изложен на сайта на Община Шумен и на сайта на Медийния център на Шуменския университет.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари