Община Шумен
Община Шумен / netinfo
В детска градина „Пролетна дъга“ в Шумен днес се проведе занимание по безопасност на движението. За първи път децата ще усвояват знания за адекватно поведение на улицата и правилата за уличното движение с помощта на специален макет за обучение по безопасност на движението.
 

Община Шумен
netinfo


Той е с размер близо 10 квадратни метра и е поставен върху новата площадка в двора на детската градина. На него са обозначени в умален размер улици със съответната хоризонтална маркировка за преминаване на пешеходци и автомобили, кръстовища, кръгово движение и пътни знаци. Макетът е закупен със средства по проекта на Община Шумен „Взаимодействието с – фактор за по-добро бъдеще и успешна интеграция“ по програма ЗОВ към Българо-швейцарската програма за сътрудничество“.

Община Шумен
netinfo



„По време на тази открита ситуация децата от летните училища изпълняват различни роли като участници в движението, учат се да разпознават пътните знаци „стоп“, „внимание пешеходци“ и др. В същото време такива занимания са заложени в програмите и за всички останали групи, така че този макет ще ни е от много голяма помощ в работата“, обясни Ивелина Пенчева, директор на детската градина.

Община Шумен
netinfo


Макетът за обучение по безопасност на движението е монтиран на площадка, която също е изградена със средства по проекта. Тя е многофункционална, с противоударно покритие и може да се използва за различни  занимания. Там се провеждат спортни състезания, организират се развлечения и игри за реакция  при бедствия, аварии и катастрофи.

Община Шумен
netinfo


За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари