Новата техника веднага влиза в употреба
Новата техника веднага влиза в употреба / dariknews.bg
Акушерогинекологично отделение на МБАЛ – Шумен получи ново медицинско оборудване за родилна зала. Две от общо трите родилни маси в отделението са подменени с нови. Дарението е на стойност 70 000 лв. и е предоставено от „Алкомет”. Досегашните легла са били на 12 години.

Директорът на фирмата Фикрет Индже посочи, че е удоволствие да се правят такива дарения, тъй като те са насочени към бъдещето на България - децата. Преди година от Алкомет дариха 4D ехограф отново на същото отделение.

Новата техника веднага влиза в употреба
dariknews.bg


Д-р Ивайло Балабанов, който е началник на АГ отделението, посочи, че шуменската болница е третата в страната с такива маси. Само в Майчин дом и в Шейново в столицата има такъв клас техника, каза той и допълни, че тези столове са по-широки и удобни. Те са напълно механизирани и могат да поддържат родилката в удобна позиция през целия процес. Така те са по-удобни както за самите бъдещи майки, така и за медиците, посочи д-р Балабанов. 

Новата техника веднага влиза в употреба
dariknews.bg


Неговото отделение получи и още едно дарение - хирургичен инструментариум за операционна на АГО на стойност 3500 лв.. То е предоставено от нотариус Ася Асенова, „ТСБ Текстил Сървис България” ООД и Полина Александрова Тошкова.

Новата техника веднага влиза в употреба
dariknews.bg


Това е един много висок клас инструменти, които може да надживеят професионалния ми път, каза д-р Ивайло Балабанов и благодари на дарителите за новите придобивки.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.