Алкомет дари модерен 4D ехограф на шуменското Родилно отделение
Алкомет дари модерен 4D ехограф на шуменското Родилно отделение / netinfo

Модерен 4D ехограф получи като дарение Акушеро-гинекологичното отделение към многопрофилната болница в Шумен. Модерната медицинска апаратура е закупена от „Алкомет" АД.

„Аз съм много щастлив днес. Знаете кой е най-големия проблем на България - малко деца се раждат и надявам се ще вдъхнем кураж на младото поколение в Шумен да помислят за бъдещите поколения и да имат повече бебета", каза председателят на Надзорния съвет на компанията Фикрет Индже. Той допълни, че „Алкомет" е шуменска фирма и се надява новото оборудване да служи на гражданите, допълвайки че предава апаратурата в сигурни ръце.

Ехографът е висок клас и се използва за ултразвукова диагностика. „Ние смятаме г-н Индже за наш приятел, защото само един приятел може да проявява човещина и да дарява на болница, а това не е и първото дарение", заяви директорът на многопрофилната болница в Шумен д-р Юлия Димитрова, която изказа своите и на колегите си благодарност към „Алкомет".

Началникът на Родилното отделение д-р Ивайло Балабанов също благодари за дарението на 4D ехографа. „Това е най-голямото дарение, което нашето отделение получава. Един апарат от такъв клас е крайно необходим за функционирането на едно съвременно АГ отделение", подчерта д-р Балабанов. Той обясни, че новата апаратура дава възможност за по-бърза и по-точно диагностика, което е много важно. По думите му, това е първия подобен ехограф, с който шуменското родилно отделение разполага.

4D ехографът е производство на една от фирмите лидери на световния пазар. Машината е изключително модерна и е от последно поколение, а стойността е малко над 56 000 лв.