Царичина
Царичина / Vbox
Елисавета Логинова ще предсатви книгата си „Царичина – съдбовен контакт” на 23 март, събота, от 10.00 ч. в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров”.
 
Елисавета Логинова е екстрасенсът, който през 1990-1992 г. направлява работата на екипа от екстрасенси и висши военни в най-грандиозния и мистериозен експеримент в най-новата история на България – разкопките при с. Царичина, които трябва да открият съкровището на цар Самуил и останките на първия човек, живял на Земята. Логинова се оказва единствената сред хората с паранормални способности в екипа, способна да получава и предава информация какво, къде и как да се търси в недрата на Царичина, а самите разкопки са на път да се превърнат в дълго търсеното доказателство, че не сме сами във Вселената. Зад операцията стоят Генералният щаб на Българската армия, българският президент и пет български правителства. Извършваната работа и съпътстващите я явления са изрядно описани в дневници, заснет е и видеоматериал. Самата Логинова по време на разкопките приема  по медиумен път и изписва четири тетрадки с текстове на непознати писмености, със схеми и рисунки. Впоследствие тетрадките са конфискувани и заедно с цялата документация изчезват от секретната секция на Генщаба, а в следващите години темата Царичина е коментирана изцяло негативно – работата в секретния военен обект тенденциозно се представя като най-голямата измама в новата ни история.
 
През 2018-та, четвърт век по-късно, Елисавета Логинова събира смелост да разкаже истината в книгата си „Царичина – съдбовен контакт”. Дистанцията на времето позволява на авторката да осмисли събитията и делата на участниците в тях, голяма част от които са публични лица, и да потърси отговори на въпросите: каква всъщност е целта на разкопките – съкровището на цар Самуил или скелета на двуполов прачовек; откриват ли го, или човечеството получава дар, който обаче не може нито да разчете, нито да оцени; защо се копае само на ръка, и то само от офицери; кой стои зад Елисавета Логинова, задавайки истинската посока на работния процес; каква информация и от кого (или какво) получава тя, защо изчезва тази информация и къде се намира тя днес; защо публичният образ на проекта „Царичина“ е устойчиво негативен. 
 
Елисавета Логинова е родена в София. Завършва Националното училище по приложни изкуства с керамика, а впоследствие и Лондонския колеж по класическа хомеопатия (LCCH). Създател и ръководител е на Центъра за алтернативна медицина в София, в който се практикуват и древни тибетски методи на диагностика и лечение. Логинова има и кабинет по озонотерапия и кинезитерапия, а енергийната й гимнастика Ки Ен подпомага оздравителните процеси в човешкото тяло чрез хармонизиране на  енергиите в него.
 
През 1993-та, малко след затварянето на Царичина, около Елисавета Логинова се сформира кръгът „Дуло”. Тогава той обединява усилията на различни специалисти за разчитането на малкото страници, останали й от четирите тетрадки с текстове, които тя приема от своите Учители и записва по време на работата в Царичина, но които впоследствие са конфискувани и изчезват. Днес обединението около кръга „Дуло” продължават проучванията си около българската история и получават отговори в своите научни области от представители на Космическата йерархия, чийто посредник на Земята е Елисавета Логинова.
 
За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари