Безработни младежи стават мебелисти по проект в Търговище
Безработни младежи стават мебелисти по проект в Търговище / netinfo
Дванадесет търговищки младежи, които до преди няколко месеца не можеха да си намерят работа поради липса на професионални умения, тези дни получиха своите сертификати за квалифицирани мебелисти. Това стана в рамките на проект “Търговищенци създават комфорт в домовете”, чиито изпълнител е мебелна фирма „Спринт-73”. Десет от тях вече са назначени на трудов договор във фирмата.

Проектът, реализиран с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Министерството на труда и социалната политика по Програма ФАР, стартира в средата на миналата година.

Предстои и закупуването на нова техника за производството, до края на март трябва да приключат и предвидените строителни работи. Ще бъдат основно ремонтирани част от съществуващите помещения в цеховете на фирмата в с. Руец, което ще подобри социалните условия за персонала. Ще се обособят столова и кухненски бокс, санитарни помещения и помещение за отдих на работниците и служителите, приемна с информационен офис и проектантски отдел за административните нужди на фирмата.