7 са кандидатите за общински председател на БСП в Шумен
7 са кандидатите за общински председател на БСП в Шумен / netinfo
7 са кандидатите за общински председател на БСП в Шумен
85957
7 са кандидатите за общински председател на БСП в Шумен
  • 7 са кандидатите за общински председател на БСП в Шумен

7 души са номинирани за общински председател на БСП в Шумен. Това са настоящият областен и общински председател Тодор Тодоров, бившият кмет Красимир Костов, общинските съветници Анатоли Стоянов и Веселин Пенчев, Ивайло Йорданов, Николай Калев и Георги Георгиев. Това оповести по време на пресконференция в Шумен днес народният представител Иван Иванов.

По думите му те са били издигнати от всички 81 партийни структури в общината, като общинският председател ще бъде избран на предстоящата отчетно-изборна конференция, която ще се проведе на 16 април в НЧ „Добри Войников". На нея ще присъстват 42 делегати. По устав гласуването трябва да бъде тайно, ако делегатите не преценят то да е явно.

Иван Иванов обясни, че за общински председател на БСП ще бъде избран деен, вероятно млад човек, който да върне доверието в партията след оттеглянето на Красимир Костов от кметската надпревара.

По време конференцията ще бъде излъчена и номинация за лидер на БСП, който пък ще се избере на конгрес в София на 7 и 8 май. Участие в него ще вземат 24 делегати от Шумен.

Иванов даде добра оценка на работата си с правосъдния министър Екатерина Захариева във връзка със зададен от него въпрос, отнасящ се до закриването на съдилищата в Нови пазар и Велики Преслав. В отговор тя е предоставила два доклада на Висшия съдебен съвет, от които става ясно, че двете съдилища са с натовареност над средната. В този смисъл предвид високата оценка, която получават, не се очаква преструктурирането им.

Той допълни, че досега не е получено нито едно положително становище за готвените промени в МВР. По думите му те биха създали сериозно напрежение, което не е никак полезно в момент на засилване на мигрантския поток.