56 искания за включване в избирателен списък по настоящ адрес са подадени в Шумен
56 искания за включване в избирателен списък по настоящ адрес са подадени в Шумен / netinfo

56 искания за включване в избирателен списък по настоящ адрес, който е различен от постоянния, са подадени до момента в община Шумен. Това съобщиха за Дарик от пресцентъра на общинска администрация. Избирател, чийто постоянен и настоящ адрес са в различни населени места, може да подаде искане за вписване в избирателния списък по настоящ адрес на гише №4 в Центъра за информация и услуги (ЦИУ) на община Шумен до 23 май, когато настоящият адрес е в Шумен.

Заявления за издаване на удостоверения за гласуване на друго място се подават на гише №4 на ЦИУ също до 23 май 2009 г. /когато постоянният адрес е в Шумен/. До сега са подадени 46 заявления за гласуване на друго място.

Спазвайки законовите изисквания, община Шумен ще осигури дежурства на 23 май за гражданите, които желаят да получат удостоверения за гласуване на друго място или да бъдат вписани в избирателния списък по настоящ адрес. Общинските служители ще дежурят в стая №251 от 8:30 ч. до 16:00 ч., а гражданите ще могат да влизат през централния вход на общината.

Гражданите могат да проверят в окачените по места избирателни списъци дали са записани правилно трите им имена и дали е верен постоянният им адрес. Проверката може да стане и на интернет страницата на Главна дирекция "Гражданска регистрация и административно обслужване" към Министерството на регионалното развитие и благоустройството:  www.grao.bg/elections/.

Заявления за отстраняване на непълноти и грешки в избирателните списъци се подават до 30 май на гише №4 в ЦИУ на община Шумен. До сега няма подадени такива заявления, допълват от общината.

Гражданите могат да получат допълнителна информация за изборите и да правят справки по избирателните списъци на гише №4 и на телефон 054/857 641 .