/ netinfo
Опасен рецидивист бе осъден на 5 години лишаване от свобода за кражба и теглене на пари от чужда карта. 56-годишният Васил Ст. получи наказание лишаване от свобода за срок от 5 години при строг режим, след като бе признат за виновен от състав на Шуменския окръжен съд днес.

Задържаха кметски син за лихварство (СНИМКИ)

Подсъдимият е бил предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Шумен за кражба, която представлява опасен рецидив, и за теглене на пари от чужда дебитна карта.

Затвор за вуйчо, изнасилил 20-годишна

Мъжът откраднал два портфейла от жител на Шумен, в който открил две дебитни карти и сумата от 260 лева. В периода от 6 до 8 октомври миналата година Васил успял да изтегли от откраднатите карти 5200 лева. Само за два дни от различни банкомати той изтеглил сумата чрез 35 тегления.

56-годишният подсъдим е осъждан за кражби и грабеж. Днес съдът му определи мярка за неотклонение “Задържане под стража“ по друга влязла в сила присъда. Ефективната 5-годишна присъда, произнесена днес от Шуменския окръжен съд, подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.