3 опита за телефонни измами за 15 минути в Шумен
3 опита за телефонни измами за 15 минути в Шумен / www.starozagorci.com

Три опита за измами по телефона в рамките на 15 минути са предотвратени в Шумен, съобщават от пресцентъра на местната полиция Този път на ход е схемата с "криминалисти", които уж са засекли телефонен разговор и молят гражданите за съдействие при залавяне на измамниците.

Само за 15 минути трима души са потърсили съдействие от полицията и благодарение на съобразителността си да потърсят съвет от оперативния дежурен и чрез телефон 112 не се е стигнало до измами. И тримата съобщават, че на домашните им телефони звънят хора с познатите сценарии за изгодни климатици, радиатори и пратки от чужбина. След колебание от страна на потенциалната жертва следва второ обаждане, в което измамниците се представят за криминалисти от районното управление. Под предлог, че искат съдействие при залавяне на измамниците насочват хората да хвърлят това, което са им искали, като им се обяснява, че те ще правят засади и ще ги задържат.

От полицията отново призовават жителите на областта по никакъв начин да не предоставят на непознати хора пари, още по-малко да ги хвърлят през прозорци и тераси.