Започва изграждането на свръхмодерен бизнес-център в Русе
Започва изграждането на свръхмодерен бизнес-център в Русе / netinfo
На 8 септември /понеделник/, на мястото на бившата фирма „Ирис”, ще бъде направена първата копка на Бизнес парк Русе. На тържественото събитие се очаква да присъстват вицепремиерът Емел Етем, областният управител Мария Димова и кметът Божидар Йотов, съобщиха от управата на „Ирис” АД.

Изграждането на модерния център ще протече на два етапа. Първият, който предвижда пускане в експлоатация само на единия, от общо три сектора, ще приключи през първото тримесечие на 2010. Стойноста на инвестицията само за него ще бъде около 30 000 000 евро. Целия проект ще бъде приключен няколко месеца по-късно, съобщи главният инвеститор Богомил Димитров.

Концепцията на Бизнес Парк Русе е съобразена с темпото, с което се развиват бизнесът и пазарът на имоти у нас – наблюдава се тенденция към търсене на по-комуникативни, съвременни и луксозни бизнес пространства. Проектът включва изграждането на един подземен и седем надземни етажа с разгърната площ от 32 000 кв. м.

Търговските зони – магазини и шоурумове, ще бъдат ситуирани на първите нива. Ще бъдат изградени офисни площи клас А, към които са предвидени собствени конферентни зали, както и складови помещения в непосредствена близост.

За улеснение на работещите и посетителите бизнес паркът ще разполага с над 600 паркоместа. Близо 1 600 - 1 900 работни места ще бъдат създадени там.Ще се предлага шерок спектър услуги - сигурност, видеонаблюдение, контрол на достъпа, снегопочистване, озеленяване.

Отоплението и вентилацията ще бъдат централизирани, а всеки клиент по свой вкус ще може да променя размера на офиса си. Бизнес-центъра ще се прилагат евростандарти, каквито в Русе още не могат да се намерят на едно място при бизнессградите.

„Ирис“ АД, инвеститор на проекта, е дружество с над 100-годишна история, наследник на първата текстилна фабрика, основана през 1905 година. Към момента основната част от портфейла на компанията е под формата на инвестиции в бизнес, търговски, жилищни и логистични площи.„Ирис“ АД е партньор в проекта Mall Rousse, който се изгражда в непосредствена близост с Бизнес Парк Русе и ще бъде открит в началото на 2010 година.