Започна ремонтът на Дома за възрастни хора в Силистра
Започна ремонтът на Дома за възрастни хора в Силистра / netinfo
Започнаха строително-ремонтните работи в Дома за възрастни с физически увреждания с финансовата подкрепа на програма „Красива България” на МТСП, съобщи Динка Маринова, инвеститорски контрол на обекта от общината. Според договора с фирмата-изпълнител, трябва да бъде направен основен ремонт на целия 4-ти етаж на социалното заведение.

Ще бъдат подменени с теракот и фаянс настилките в коридорите и стаите, мазилките в помещенията, вътрешната дограма, електрическата и ВиК-инсталациите. Общото финансиране на обекта е в размер на 167 414 лева, като схемата на разходите е 50 на 50, поделени между общината и Минитстерството на труда и социалната политика.

Преди две години със средства от Социално инвестиционния фонд бе изграден нов покрив на сградата, основно ремонтиран 5-я етаж и бе санирана фасадата. Изготвен е технически проект за строително-ремонтни дейности за останалите 3 етажа и сервизните помещения. От общинската дирекция по здравеопазване и социална политика подготвят проект, с който ще кандидатстват за финансиране по оперативната програма „Регионално Развитие”.