/ Dariknews.bg, архив
Задържаха 41-годишен водач след гонка. На 17 февруари, около 19:30 часа в Русе на бул. "Липник", в района на кръстовището с ул. "Братислава", екип пътни полицаи е извършвал обход със служебен автомобил, когато служителите са забелязали лек автомобил с марка "Волво", с русенска регистрация да преминава на червен сигнал на светофара. Униформените са подали светлинен и звуков сигнал към превозното средство, за да спре, но то е продължило движението си.

Две шофьорки пострадаха при катастрофи

Полицаите са последвали нарушителя, предавайки сигнал за случващото се и на другите дежурни полицейски екипи. Така след кратко преследване и в опит да избяга от униформените, в района на  кръговото кръстовище на ул. Чипровци и ул. Лозен планина, лекият автомобил «Волво» се е ударил в крайпътен бордюр, напуснал е платното за движение и се е блъснал в дърво. 

При последвалото задържане на водача от пътните полицаи, той им е оказал яростна съпротива и не се е съобразил с отправените от тях разпореждания. В хода на проверката на документите на водача е изяснено, че той е 41-годишен русенец.

Пешеходка в болница след катастрофа

Тестван е за алкохол и наркотици, като резултатите са били отрицателни. Извършените от него нарушения са документирани от полицаите, като са съставени общо 6 акта (АУАН): 3 бр. за преминаване на червен светофар, един, затова че не спира при подаден звуков и светлинен сигнал, един за причиняване на пътен инцидент, един за управление на МПС с прекратена регистрация.

Материелите по случая са предадени на разследващ полицай, който е образувал досъдебно производство. Мъжът е бил задържан в МВР. Работата по случая продължава.