За пръв път Хорова панорама в Русе
За пръв път Хорова панорама в Русе / netinfo
За първи път отдел „Култура” към Общината организира хорова панорама. Тя ще се проведе от днес до 23 октомври. Събитието е по повод 100 години от независимостта на България.

В нея ще вземат участие представителни хорови формации от Русе, сред които Детско-девически хор “Дунавски вълни”, Детско-младежка хорова студия “Св.Георги Победоносец”, Девически хор при Националното училище по изкуствата “Проф.Веселин Стоянов” и хор “Проф.Васил Арнаудов”.

Организаторите предвиждат проектът да се превърне в традиция, като даде нов тласък за развитието на хоровото изкуство в нашия град.

Специален гост на пилотното издание на хоровата панорама ще бъде Младежката хорова школа “Радост” от Москва с диригент заслужилият артист на Русия Татяна Жданова, която ще се представи в Русе с атрактивна програма от творби на руската и западноевропейската хорови класики, както и със специален подбор от автентични фолклорни образци и обработки. Концертите ще е провеждат в залите на Русенската художествена галерия и зала „Русе”.