ВМРО организира велопоход
ВМРО организира велопоход
За втора поредна година велопоходът между градовете Русе и Гюргево, посветен на Априлската епопея, ще се осъществи под патронажа на областния управител на област Русе г-н Галин Григоров. През настоящата 2019-та инициативата е планирана да се проведе на 20-ти април, когато се навършват 143 години от Априлското въстание.

Българи и румънци отново отпразнуваха заедно 3 март

Традиционно участниците ще поднесат венци и цветя пред паметната плоча на Гюргевския революционен комитет, както и на пристанището, където е паметната плоча на Христо Ботев. Мястото е свързано още и с революционната дейност на известни личности от българската история като Никола Обретенов, Панайот Волов, Стоян Заимов, Стефан Стамболов и Иларион Драгостинов.

Очаква се стартът отново да бъде даден в 10.00 ч. пред Пантеона на възрожденците. Организатори на инициативата са ВМРО-Русе и сдружение „Вело - Русе“. На събитието ще присъства и евродепутатът г-н Ангел Джамбазки, както и народният представител от 19-ти МИР г-н Искрен Веселинов, който е и сред основните инициатори на идеята.