/ Община Бургас
Честванията по повод празника на българските Военноморски сили по традиция започнаха от Русе, където на 12 август 1879 г. се създава военният флот на България.

На 3 август военнослужещи от ВМС отдадоха военни почести и поднесоха венци и цветя на паметната плоча на капитан-лейтенант Александър Конкевич и на „Паметника на моряка”, съобщиха от Министерство на отбраната.

До края на годината се очаква да приключи проектирането на двата многофункционални кораба

С едноминутно мълчание те се преклониха пред паметта на военните моряци, отдали живота си за Отечеството. Заместник-командирът на Военноморските сили флотилен адмирал Георги Пенев проведе срещи с областния управител на Русенска област Борислав Българинов и с кмета на Община Русе Пенчо Милков.

По повод 142-ата годишнина от създаването на Военноморските сили кметът на Община Русе награди заместник-диригентът на Представителния духов оркестър на ВМС капитан-лейтенант Георги Зайранов и оркестрантите главен старшина Живко Иванов и главен старшина Руслан Драганов за всеотдайна и високопрофесионална дейност и за постигнати високи резултати в изпълнението на служебните задължения.

Проявите в Русе завършиха с концерт на Представителния духов оркестър на Военноморските сили за жителите и гостите на града.