Осем военнослужещи с три високопроходими товарни автомобила и с водоноска от състава на Военното формирование в Русе помагат в овладяване на последствията от влошените метеорологични условия в община Две могили, област Русе. Това съобщиха от областната управа в Русе. 

Припомняме, че заради липсата на електричество и вода вчера в общините Две могили, Борово и Ветово беше обявено бедствено положение. 

Областният управител на Русе Данаил Ковачев е поискал днес подкрепа от армията, тъй като в повечето населени места от община Две могили вече трето денонощие няма електричество и вода. Военните са помогнали в почистване на снегонавяванията и в премахване на паднали дървета и клони за осигуряване на бърз достъп на служителите на електроразпределителното дружество до най-проблемните участъци на компрометираната електрическа мрежа. 

Продължава възстановяването на тока в отделни населени места във Великотърновско

От Областната управа информират, че в Русенско проблеми с електрозахранването има в десетина населени места. Без вода все още са шест села в общините Две могили и Борово. 
"Електрозахранването към помпените станции е подадено, като най-късно до утре сутрин се очаква водоподаването да бъде възстановено напълно", обясниха от областната управа. 
В региона утре ще бъде неучебен ден за учениците от основното училище в село Обретеник и за децата от детската градина в село Баниска.
Мартин Пенев/БТА