Кметът удостои художника със златна значка "Русе" през май
Кметът удостои художника със златна значка "Русе" през май / Община Русе, архив
На 1 септември Владимир Ангелов открива в емблематичната русенска зала на Борисова 6 юбилейната си изложба-живопис. Русенецът, навършил 75 години през май се явява не само по причина на възрастта си един от доайените на винаги знаковата школа от големия крайдунавския град.

Пето издание на фотоконкурса „Запази духа на Русе“

Не и по причина на академичното си образование в катедрата по изобразително изкуство във Великотърновския университет „Св. Кирил и Методий”. Нито дори по респектиращия брой самостоятелни изложби, у нас и в чужбина, както и от участието в общи.

Владимир Ангелов привлича вниманието още с появяването си с осъзнати наченки на нов изказ в условията на тогавашния социалистически реализъм. При това, без да възприема и взаймства от повеите за модерниизъм в пластичното изкуство. Във всеки случай е един от запомнящите се първопроходци, напускащи сивотата / в преносен, но и в буквален смисъл/ в своите платна.

Казано по-опростено, вкарва цвят в картините си, взирайки се във вълшебствата и мъдростта на природата. Владимир Ангелов е сред основните носители на прехода между изявите на значимите русенски художници и новото поколение през 80-те години на миналия век.

Изложба на Георги Машев се открива в РХГ

Запомнящ се със собствен изказ на боите от пъстрата си палитра и творчески инвенции от природата. Изкуството му носи послания от пантеизма, без да влиза в конфликт с божественото начало. БЕЛЕЖКИ ПО ХРОНОЛОГИЯ: Първа самостоятелна изложба в залата на улица ”Георги Димитров” /”Борисова”/ 6 – 22 октомври 1982 година - 18:00 часа Участие в пленери в Украйна /Крим/, Сент Уан, Париж и Потсдам, Германия.

Участие в международни пленери у нас - в Русе, Арбанаси Участие в международна колективна изложба след пленер в Сент Уан, Париж. Две самостоятелни изложби в Италия - Рим и Санта Мария дели Анджели.

Над 20 самостоятелни изложби, предимно в Русе, но и в няколко български града Творбите му са изложени в домовете на колекционери от 15 държави по света Член на Дружеството на художниците в Русе На 12 май 2018 година е удостоен със златната значка „Русе”