/ Дарик Русе
20 ученици от Професионалната гимназия по селско стопанство "Ангел Кънчев" - Образцов чифлик участваха в международна практика в Сарагоса, Испания в периода от 29.юни до 27 юли.

Ученици от МГ „Баба Тонка“-Русе с призови места от олимпиада в Япония

Тя се проведе по проект „Изграждане на практически компетенции в органичното земеделие“, финансиран по линия на програма “Еразъм +“, Ключова дейност 1: Образователна мобилност за граждани.

Наградиха ученици с най–добри рисунки на тема „Опазване на околната среда“

По време на практиката, младежите работиха и наблюдаваха работните процеси на различни места. Те разбраха как се получава компост, прибираха реколта от сладък лук, който се използва за направата на традиционен за Испания мармалад.

Русенски ученици приключиха работа в ателие в музея

Учениците се запознаха с начина за отглеждане на трюфели, видяха типичните за регион Арагон опитни полета с бобови култури и аспержи. Те посетиха град Аскара, област Арагон, запознаха се с производство на екологичен мед и опитаха готовата продукция.

Деца се забавляваха, учейки за рибите и птиците

Учениците от ПГСС "Ангел Кънчев" играха приятелски мач срещу учениците от ПГ по механотехника от град Силистра, които също бяха на международна практика в Сарагоса. Младите хора направиха туристическа обиколка на град Сарагоса и посетиха аквариум с риби от цял свят, разгледаха също и Мадрид.