/ Дарик Русе
Приключиха занятията в рамките на Професионално ателие „Културно наследство“ на Регионален исторически музей-Русе. Финалът беше ознаменуван с презентации, които участниците подготвиха след двуседмичното си обучение в академията.

Библиотеката в Русе кани деца на семинар за здравословно живеене

Темите, които децата представиха днес, бяха свързани със строежа на праисторически жилища, с Римската крепост „Сексагинта Приста“, архитектурата на Русе, оръжията от бойната слава на Русе, както и основните аспекти от живота и дейността на Олимпи Панов.

Дарик Русе

Директорът на музея проф. Николай Ненов връчи на момичетата и момчетата грамоти за успешното завършване на работата в ателието, както и албуми „Русе - архитектура и история“ - издание на Русенския музей.

Деца се забавляваха, учейки за рибите и птиците

В продължение на две седмица ученици от СУПНЕ „Фридрих Шилер“, АГ „Гео Милев“, СУ „Васил Левски“ и от ПГТ „Иван П. Павлов“ изучаваха историята и културното наследство на Русе и региона.

Темите от курса на обучение обхванаха периодите от Праисторията до Съвременността и се проведоха във всички девет експозиции на музея. Професионалното ателие „Културно-историческо наследство“ реализира своята дейност вече 10 години.

Дунавкознайковци обогатиха познанията си за голямата река

То привлича млади хора с отличен успех в училище, които имат траен интерес към историята. Ръководи се от музейните педагози Виктория Друмева и Магдалена Трифонова и от уредникът в отдел „Най-нова история“ Искрен Велков.