/ Деян Герговски
През изминалото денонощие трима души са ранени в пътни инциденти. Възрастен пешеходец е пострадал при произшествие вчера в Русе на ул. "Г. С. Раковски". То е възникнало около 9:10 часа. 92-годишният мъж е паднал на земята, след като е бил ударен от товарен автомобил „Опел“ с водач на 32 г., който е извършвал движение на заден ход.

Трима са пострадали при катастрофи през почивните дни

Вследствие на пътния инцидент, пешеходецът е пострадал и е настанен в болницата с травми на главата, ръка и колене. Случаят е документиран от екип на Пътна полиция.

По-късно в 09:55 часа е станал още един инцидент с пострадал пешеходец в Русе на ул. "Димчо Дебелянов", до бл. „Чипровци“, в посока ул. "Сърнена гора".

51-годишен мъж почина при катастрофа

Там товарен автомобил „Опел"-Зафира, управляван от 42-годишна жена, е блъснал с предната си лява част пресичащо отляво надясно дете, момче на 4 г. Детето е настанено за лечение в болницата с контузия на бял дроб.

Катастрофа по пътя Русе-Търново затруднява движението

Заради друг пътен инцидент двама души са настанени в болницата в Бяла. Катастрофа е станала на пътя Бяла-Попово миналата вечер около 20:50 часа. Екипът на полицията в Бяла е изпратен за изясняване на инцидента е установил, че в района на километър 21+ 200 лек автомобил, управляван от неправоспособен 19-годишен водач, при движение с несъобразена скорост е навлязъл в десен завой, преминал е в насрещната пътна лента и е блъснал движещ се по нея товарен „Фолксваген“.

При катастрофата са ранени водачът на "Фолксвагена" и негова спътничка.