/ Dariknews.bg, архив
Трима са пострадали при две катастрофи в Русе през почивните дни. Двама са леко ранени, а един е пострадал тежко. На 2 юни около 00:50 часа на кръстовището бул. "Христо Ботев" и бул. "Васил Левски" е възникнала катастрофа между лек автомобил и мотоциклет.

51-годишен мъж почина при катастрофа

Според първоначалните данни, документирани от изпратените на място служители на полицията, инцидентът е станал между лек автомобил с марка „Ауди А3“, управлявана от 61-годишен мъж, който при извършване маневра завиване наляво не е пропуснал насрещно движещ се мотоциклет с марка „Хонда“, с 26-годишен водач, при което превозните средства са се сблъскали. При произшествието е пострадал мотоциклетистът. Той е откаран и настанен УМБАЛ „Канев“ с множество наранявания и опасност за живота.

На място е извършен оглед, инцидентът се разследва. Другата катастрофа е станала на 3 юни на бул. "Липник" до № 62а в посока ул. "Иван Ведър", където лек автомобил „Опел"-Астра, управляван от 30-годишен мъж, е нарушил правилата за дистанция и е блъснал намиращ се пред него лек автомобил „Хонда"-Прилют с 26-годишен водач.

Катастрофа по пътя Русе-Търново затруднява движението

Вследствие на удара хондата се е отместила напред и е блъснала престояващия пред нея друг автомобил с марка „Фолксваген Поло“, управляван от 63-годишен мъж. В резултат на катастрофата са пострадали водачите на опела и на фолксвагена, съответно с контузии на главата и на корема.

След прегледи, двамата са били освободени за домашно лечение. Инцидентът е документиран от органите на реда, като причина за ПТП полицаите са посочили - неспазване на дистанция.