Ток и вода има - бедствие няма
Ток и вода има - бедствие няма / netinfo

До час ще бъде отворен пътя за Варна. Това съобщи директорът на дирекция „Управление при кризи” Спасимир Димитров, след заседание на кризисния щаб. Роторни снегорини на Областно пътно управление разчистват пътря в момента. Обстановката в града е изключително тежка, но бедствено положение няма да бъде обявявано, допълни той.

Димитров поясни, че в общината няма населено място без ток и вода. До края на деня до всички села ще бъде осигурена доставката на стоки от първа необходимост, това е и причината за решението на кризисния щаб.

Днес и утре във ваканция ще бъдат средищните училища в общината. Останалите учебни заведения ще работят с намалени часове за да може учениците да се приберат по светло. Общо 22 машини на снегопочистващите фирми разчистват главните улици и чертвъртокласната пътна мрежа.

В края на работния ден ще започне почистването на второкласните пътища и междублоковите пространства. От общината призоваха хората да не използват личните си автомобили. Фирма ЕГГЕД е заменила тролеите с автобуси за да може да извозва гражданите.

Пътищата за Силистра и Бяла са затворени за автомобили над три тона и половина. Снежната покривка в Русенско е 50 см.