Състезатели на ОДМВР–Русе с призови места на републиканско първенство по ориентиране
Състезатели на ОДМВР–Русе с призови места на републиканско първенство по ориентиране / снимка:ОДМВР Русе

В периода 19-22 септември 2016 г. в СОК „Камчия“ се проведе 47-то Републиканско първенство по спортно, приложно ориентиране и крос за служители на МВР. В състезанията са взели участие служители на МВР, пенсионирани и бивши служители, както и членове на спортни клубове към подразделения на МВР от цялата страна.

 

Областна дирекция на МВР - Русе бе представена от отбор в състав от 7 състезатели, които успяха да завоюват значителен брой от призовите места в различните дисциплини.

Отборът на ОДМВР – Русе е заел второ място в щафетното бягане, след „професионалистите“ в дисциплината отбора на ГДПБЗН.

В дисциплината „Приложно ориентиране със стрелба“ русенските състезатели Светослава Попова и Валери Петков са се класирали, съответно на Второ и Трето място.

Изключително силно русенци са се представили и в класическата дистанция в ориентирането, като Йордан Генджов и Валери Петков са завоювали две първи места.

В комплексното класиране в ориентирането състезателите на ОДМВР – Русе са на второ място.

 

Отлично е било представянето на русенци и в Републиканското състезание по крос, където нашите представители са заели първи позиции в индивидуалното и комплексното класиране.

В индивидуалната надпревара: Валери Петков – Първо място; Светослава Попова – Второ място; Йордан Генджов – Трето място.

В комплексното класиране в кроса русенските състезатели са се класирали на Първото място.

 

Днес директорът на ОДМВР – Русе старши комисар Теодор Атанасов се срещна с русенските състезатели и ги поздрави лично за положените усилия и отличното представяне.