Светльо Витков и Румен Христов
Светльо Витков и Румен Христов / netinfo
Свткльо Витков
92711
Свткльо Витков
  • Свткльо Витков
“Надявам се с общи усилия с Реформаторския блок да постигнем един много добър резултат на предстоящите избори. Предвид разделението в дясното пространство, ние си подадохме ръка с РБ, за обединение, което не бе лесно, но всеки политически субект трябва да превъзмогне своята гордост и да вървим към обединение за да дадем отпор на левите“. Това заяви лидерът на партия „Глас народен“ Светослав Витков днес в Русе. Реформаторския блок и Глас народен се явяват заедно в коалиция на изборите в края на март.

„Програмата, която изработихме заедно с нашите партньори е основното нещо, което ни събира заедно. Надявам се да постигнем добър резултат и в парламента да има един силен глас народен за нещата, които до сега не успяхме да разгледаме. И по отношение на авторските права , и по отношение на културата. Реформаторския блок традиционно е насочен към икономиката, правосъдието и образованието, сега Глас народен ще ни даде един приятен колорит “ добави водачът на листата Румен Христов.
В програмата на РБ и Глас народен е заложено намаляването на ДДС до 18%, намаляване на административната тежест за малкия и средния бизнес.

„Дълго време отказвахме съюз с много партии, сегашното обединение е дългосрочно. Смятаме, че реформаторския блок и като бранд и като позиция в дясно е нашият достоен партньор“, добави Светльо Витков.
Той не скри, че има и недоволни от обединението на двете партии. Крайната цел обаче си струва, а това е отпор на БСП.
„С кой друг, ако не с Реформаторския блок“ каза Витков. Над 40 законопроекта са подготвили от Глас народен до момента, които винаги са стигали до кошчето. Сега те се надяват,че с новата коалиция ще бъдат представени в парламента и ще могат да ги реализират.
Свтльо Витков обеща на 22 март да закрие кампанията на Реформаторския блок в Русе със свой концерт.