Сто коли закъсали до село Писанец. Хората се евакуират в кметствата на Писанец и Бъзън
Сто коли закъсали до село Писанец. Хората се евакуират в кметствата на Писанец и Бъзън / netinfo
Над сто автомобила са закъсали по Русе- Разград, съобщиха слушатели на Дарик затънали в преспите. Задръстването е причинено от аварирал товарен автомобил между селата Писанец и Бъзън. Образували се се колони от коли, които вече пети час стоят блокирани в снега.

В закъсалите коли има родилка и много малки деца. В колоната са останали и линейки. Хората са изпаднали в паника, защото горивото в колите им превършва, падат и батериите на мобилните им телефони. Три автомобила от военното поделение са насочени за евакуация на бедстващите хора. Те ще бъдат настанени в кметствата в селата Писанец и Бъзън.

Кола на пожарната е изпратена да окаже помощ на други две леки коли закъсали по пътя Кацелово-Русе, в които има деца. Пътят Русе-Разград е затворен за движение. Проходими при зимни условия са направленията Русе- Силистра и Русе- Бяла. Движението на леки и тежкотоварни коли става задължително с вериги. Третокласните пътища в областта са непроходими.

Обмисля се вариант и за спиране на движението на автомобили и в град Русе, за да се улесни снегопочистването. В областта без ток са селата в общините Русе, Сливо поле, Борово, Бяла, Ветово, Иваново, Две могили, Ценово и частично в град Борово. Екипи работят по отстраняване на авариите. Без вода са селата Широково и Ново село.