Стартира нова система за залагания в Българския спортен тотализатор
Стартира нова система за залагания в Българския спортен тотализатор / снимка: Областна администрация - Русе

Днес по обед в цялата страна бе даден старт на нова система за приемане и обработка на залози в реално време за хазартните игри, организирани от Българския спортен тотализатор.

В Русе събитието се състоя в Централния тото пункт на ул. „Муткурова“ №1.
Новата методика е насочена към подобряване на начина на предлагане на продуктите на БСТ, улесняването на потребителите, както и осигуряването на още по-голяма прозрачност в дейността на тотализатора. За реализирането на нововъведението са изградени, оборудвани и свързани два компютърни центъра и са инсталирани над хиляда терминални устройства. Огромно улеснение ще бъде и получаването на печалбата от всеки тото пункт в страната, а не само от този, в който е извършен залога.

На събитието в Русе присъстваха заместник областните управители на Русе Веско Маринов и д-р Андриан Райков, зам.-кметът Свилен Иванов и Вася Ботева – директор на Регионална дирекция на Български спортен тотализатор – Русе.

В рамките на откриването беше извършен тържествен водосвет от отец Светослав, а по-късно официалните гости се възползваха от възможността да направят по един залог, за да тестват новата система.