/ ThinkStock/Getty Images
Служители на Митница Русе разбиха канал за трафик на лекарства, съдържащи наркотични вещества. При продължило няколко дни разследване с претърсвания и изземвания са задържани общо 26000 таблетки от над 20 различни по вид лекарствени средства. Таблетките са изпращани за страни от Западна Европа и САЩ чрез пощенски пратки от България.

Незаконен износ на 3570 кутии цигари предотвратиха митничарите на Дунав мост

След събрана предварителна информация и уличаващи доказателства, на 02 май под ръководството на Окръжна прокуратура, екипи на Митница Русе с активното съдействие на "Гранична полиция" са извършили претърсвания на обществени и частни помещения.

Над 2000 литра нелегално гориво иззеха служители на Митница Русе

На различни места са откривани количества от медикаменти с активни наркотични вещества. В резултат на проверките е открит и склада с целия асортимент на предлаганите продукти. Иззети са над 22500 таблетки от различни видове.

37 кг хероин задържаха на Дунав мост

Други 3500 таблетки са задържани няколко дни по-рано при проверки и събиране
на доказателства за дейността на канала. По случаите са проведени процесуални действия по НПК и е образувано досъдебно производство. 40-годишен мъж е задържан като организатор на канала. Той е в следствения арест с наложена прокурорска мярка за неотклонение - „задържане под стража" за 72 часа.