/ община Русе
Шествие и флашмоб са част от събитията, с които в Русе ще бъде отбелязан международният ден за борба със злоупотребата с наркотици и нелегалния трафик на наркотични вещества - 26 юни.

Целта на организаторите от Превантивно-информационния център към Общинския съвет по наркотични вещества е да се привлече вниманието на обществеността към наболелите проблеми със зависимостите и търсене на алтернативи за тяхното справяне.

Програмата включва кръгла маса на тема "Съвременни тенденции в новите политики на употребата на психоактивни вещества", която ще се състои на 23 юни /сряда/.

"Ден на отворените врати" в ПИЦ е предвиден за 24 юни /четвъртък/. Доброволци и служители ще раздават флаери и ще канят русенци да се запознаят с дейността на Превантивно-информационния център.

Наградите и грамотите от конкурса за литературно есе "Къде и с кого искам да бъда през свободното си време" ще бъдат връчени на 25 юни /петък/.

Ще се състои и шествие на деца, което ще премине през Парка на младежта, за да стигне до центъра на града, където ще има флашмоб.
 
община Русе