/ Община Русе
Богата програма от събития очаква русенци по случай Деня на българската община и местното самоуправление на 12 октомври.

Община Русе ще отвори вратите си за възпитаници на средните училища. Те ще имат възможност да се включат в инициативата „Кмет за един ден“, с която да запознат с организацията на работата на местната власт и администрацията, а в края на събитието ще оставят и своята следа, като засадят символично дръвче.

В 12 ч. във фоайето на Доходното здание ще бъде открита изложба „През погледа на художника: емблематични русенски сгради“, а пред сградата обеден концерт ще изнесе Биг бенд Русе.

Вече има официален Ден на българската община в България

През целия ден музеите ще бъдат с вход свободен, а в Пантеона от 14:30 ще има представяне на 360-градусов мултимедиен филм „Модерност, Възраждане, Революция – личности и събития“.

Регионална библиотека „Любен Каравелов“ също ще се включи в тържествата, като в 15:30 ще открие специална тематична изложба на книги и периодични издания.

От 18 часа в Доходно здание ще започне концертът на децата от Общински детски център за култура и изкуство, Общински младежки дом и ФТТ „Найден Киров“.
Събитията ще протекат съгласно разпоредбите на здравното министерство.
община Русе