/ Dariknews.bg
Отборът на ОД на МВР завоюва първото място в комплексното класиране, като грабна шампионски и призови места в отборните и индивидуални дисциплини ​
Финален етап на Националния преглед по полицейска лична защита и Републиканско първенство по карате за служители на МВР се проведе от 11 до 13 септември в град Варна, спортна зала „Юнашки салон“, съобщиха от полицията. 

Нови 10 автомобила обновяват автопарка на полицията в Русе (СНИМКИ)

В надпреварата участваха 16 отбора от цялата страна, представители на различни подразделения в МВР. ОД на МВР-Русе взе участие с два отбора, с водач и треньор Станислав Станчев, главен инструктор по полицейска лична защита. Русенските състезатели премериха сили в отборната надпревара по полицейска лична защита и в индивидуалните дисциплини - „ката” и „кумите”.

В оспорваната отборна надпревара, на финала се наложи нашите отбори да се изправят един срещу друг в битката за купата. В крайна сметка Отборът „Русе -1” в състав Александър Йорданов и Светослав Бодуров зае първото място и стана републикански шампион на България в „полицейска лична защита“.

ОД на МВР-Русе

Другият ни тим „Русе - 2” в състав Станислав Георгиев, Теодор Иванов и Милен Атанасов, който се е наложи да влезе в последната битка, заради травма на колегата си, се класира на второ място.

При индивидуалните срещи, в дисциплината „ката“ - русенецът Светослав Бодуров заслужено стана първи при мъжете. В дисциплината „комите“, в категория до 75 кг, служителите на русенската областна дирекция на МВР Станислав Георгиев и Светослав Бодуров се класираха на двете 3-ти места. В категорията до 84 кг., в тази дисциплина, русенецът Александър Йорданов зае второ място, след като не успя да влезе в последната битка, заради травма, което доведе до служебната победа на опонента му. 

Спад в регистрираната престъпност и ръст на разкриваемостта отчита ОДМВР Русе за 2018 г.

В крайното комплексно класиране на Републиканските състезания по полицейска лична защита и карате за служители на МВР заслужено служителите на ОД на МВР-Русе станаха шампиони на България, като заеха първото място, оставяки зад себе си тимовете на Академия на МВР и ОД на МВР-Пловдив.